Home » Ecologisch bouwen

Ecologisch bouwen

Ecologisch bouwen is mogelijk als gebruik wordt gemaakt van de juiste materialen. Het produceren van bouwmaterialen kost veel energie en draagt daarmee bij aan de uitstoot van Co2. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van leemblokken en leemstuc, wordt de uitstoot een stuk minder. Kiezen voor deze wijze van ecologisch bouwen betekent kiezen voor kwaliteit en voor natuur. De benodigdheden voor ecologisch bouwen zijn eenvoudig te verkrijgen bij Oskam-vf.

Ecologisch bouwen met leemproducten is goed mogelijk

Door voor het ecologisch bouwen gebruik te maken van leemproducten, is het niet nodig om bouwmaterialen naar de bouwplaats te brengen. De machines welke door Oskam-vf worden gefabriceerd, zijn eenvoudig verplaatsbaar en kunnen ter plekke leemblokken en leemstuc maken. Een ander voordeel van het gebruiken van deze producten bij het ecologisch bouwen, is het feit dat er geen verhitting plaats hoeft te vinden. Ecologisch bouwen zorgt niet alleen voor geweldige bouwresultaten, maar draagt ook bij aan een beter milieu, onder andere door energiebesparing.

Door de vrij constante relatieve vochtigheid van circa 50% in een lemen woning, zal er minder energie nodig zijn voor verwarming in vergelijking met een traditioneel gebouwde woning, waarin relatieve vochtigheid kan oplopen tot 80% of meer. Doordat een massieve leemmuur goed warmte en zonne-energie kan opslaan en weer afgeeft in de vorm van stralingswarmte als de temperatuur daalt, wordt energie bespaard. Bij toepassing van buitengevelisolatie van een leemstenen muur creëert men een groot accumulatievermogen, met als effect dat het huis warm is in de winter en koel is in de zomer.

Contact

Indien u geïnteresseerd bent in ecologisch bouwen, dan komen wij graag met u in contact. Oskam-vf is niet zomaar een machinebedrijf, maar het wil daadwerkelijk een bijdrage leveren aan een duurzame wereld. Door hiervoor machines te bouwen, is het mogelijk om ecologisch te bouwen. Voor meer informatie over onze producten verzoeken we u om contact met ons op te nemen. Dat kan door te bellen naar +31(0)180 – 66 39 98 of door een mail te sturen naar info@oskam-vf.com.

Meer gerelateerde onderwerpen over Ecologisch bouwen: Bloque de tierra comprimida - Bloques de tierra comprimida - Tierra comprimida Estufas de leña - Compressed earth block house - Compressed stabilised earth blocks - Double sided wood burning stove - Earth block making machines - Earth plaster - Fabrication de brique en terre crue - Poêle à bois - Brique de terre - Brique de terre compressée - Ecologisch bouwen - Leemstuc - RVS schoorsteen - Stabilized earth blocks - Deense houtkachels - Dwangmenger - stucmaterialen