Kenmerken leemsteen machines

De machine is in staat om met 90% van het aardoppervlak wereldwijd stenen te produceren. De capaciteit van één machine set is 20 kleine huizen per maand. De totale productiekosten kunnen met 20-30% verlaagd worden. Daarbij bespaart één klein huis gemiddeld 15 bomen.

Kenmerken leemsteen machines

Milleu vriendelijk
De leemsteen machine is in staat om blokken te produceren van hoogwaardig en milieuvriendelijk bouwmateriaal. De blokken zijn aanzienlijk duurzamer dan bakstenen of betonblokken.

Zo worden de blokken geperst in plaats van gebakken. Er wordt hierdoor bijgedragen aan het verminderen van de CO2 uitstoot. Ook hoeven er niet langer bomen gekapt te worden (of andere fossiele brandstoffen) die normaliter gebruikt worden als brandstof voor de bakstenen ovens. Tegelijkertijd bespaart het de vruchtbare kleidalen die worden gebruikt voor de voedselproductie van afgravingen.

De uitstoot van het vervoer van materialen naar de productie plaats kan worden geëlimineerd doordat de gehele productie kan worden voltooid met lokale grondstoffen en mensen op de bouwplaats. Dit zorgt tegelijkertijd voor werkgelegenheid voor de lokale bevolking.

Mogelijkheden
90% van het aardoppervlak is bruikbaar voor het produceren van stenen, mortel en stuc. Deze worden eventueel gemixt met een minimum hoeveelheid leem, kalk of cement. De traditionele vorm van de blokken maken het gemakkelijk voor een metselaar afkomstig uit welke omgeving dan ook om op een duurzame manier muren te metselen en de gebouwen vorm te geven volgens de lokale traditionele vorm.

De leemstenen worden gebruikt voor dragende muren waardoor het gebruik van betonnen pilaren of pleisterwerk overbodig is. Dit bespaart tijd en geld. Over het algemeen maakt dat het bouwproces gemakkelijker.

De blokken zijn identiek in grootte en kwaliteit, waardoor er alleen een minimum hoeveelheid van leemmortel met een toevoeging van cement of kalk nodig is om een sterke dragende muur te metselen.

Capaciteit
De capaciteit van één machine is 20 kleine huizen per maand. De totale productiekosten kunnen met 20-30% worden verminderd vergeleken met gebakken stenen of cement blokken.

Productspecificaties
De machines zijn gemaakt van industriële onderdelen, ontworpen om het onderhoud te minimaliseren. Alle sets zijn inclusief machines en gereedschappen die nodig zijn om de meeste soorten aarde tot kwalitatief goede en identieke bouwstenen te maken.
Training op locatie in bodemselectie, productie, onderhoud en metselwerk techniek is essentieel.